Tento recept je zcela jednoduchý a vyžaduje kromě dýně jen olej, sójovou omáčku a sůl. Na přípravu je jednoduchý a zabere jen 10 minut na přípravu a další půl hodinu na pečení. Skvěle se hodí jako příloha k masu a jiným jídlům z luštěnin. Z takto pečené dýňové dužiny lze také připravovat polévku.
Suroviny:
- 1 střední dýně Hokkaidó
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- himalájská sůl
Dýni důkladně umyji a opláchnu, rozkrojím a lžící vyberu měkkou část se semeny. Dýni rozkrájím na 1,5 cm tlusté plátky a nožem vykrojím zbytek měkké dužiny.
Pekáček si vyložím pečícím papírem a dýni nakladu na pečící papír.
Sójovou omáčku a olej smíchám v hrníčku a potřu důkladně směsí, zbytek naleju na pekáček.
Peču asi 30 cm při 160 °C.
Teplé podávám. Dobrou chuť!

Je přírodním zahradníkem, který ukazuje, jak se lze z vlastní zahrady zásobit čerstvým ovocem, bobulemi, bylinkami, ořechy a vejci a mezitím vybudovat bujnou přírodní zahradu kypící životem. Více si o něm přečtete zde>>