Dýňové pyré je zcela základní způsob jak zpracovat velké množství dýně/dýní pro pozdější využití. Dýňové pyré lze mrazit a uchovat tak pro další upotřebení. Pak pytlík s dýňovým pyré jen vytáhnu předem z mrazáku a používám k dalšímu upotřebení. Menší nevýhodou mraženého dýňového pyré je skutečnost, že pustí dost vody.
Suroviny:
- dýně
- pařák na knedlíky
- voda
Do většího hrnce umístím pařák na knedlíky a naleju dostatečné množství vody. Dýni rozkrojím, zbavím měkké části. Nakrájím na kostky a umístím na pařák do hrnce.
Vařím v páře na mírném plamenu 20-25 minut. Pokud ji používám dále do receptů, vařím krátce. Pokud ji vařím do jídla, které bez další tepelné úpravy budu jíst, vařím déle.

Je přírodním zahradníkem, který ukazuje, jak se lze z vlastní zahrady zásobit čerstvým ovocem, bobulemi, bylinkami, ořechy a vejci a mezitím vybudovat bujnou přírodní zahradu kypící životem. Více si o něm přečtete zde>>